Alant Massage Bieslookstraat 31
9731 HH Groningen

0612156721
info@alantmassage.nl

Shiatsu Massage Groningen

Shiatsu is een bijzondere vorm van massagetherapie. Door de gebruikte technieken onderscheidt het zich duidelijk van de handgrepen die in de westerse massage worden gebruikt. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk; shi = vinger en atsu = druk.

Klachten die met shiatsu therapie kunnen worden verholpen, zijn onder andere:

Shiatsu behandelingen kunnen in veel gevallen worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar, afhankelijk van het door u afgesloten pakket.

Shiatsu in de praktijk

Wanneer een mens gezondheidsklachten ontwikkelt vinden we op het lichaam vaak punten die zich van de omgeving onderscheiden door afwijkende weefsel spanningen, pijn, afwijkende kleur en temperatuur. Deze punten heten in het Japans tsubo's, hetgeen (stop)fles of kruik betekent. Druk op de tsubo punten geven verlichting.

Shiatsu therapie is een zeer gestructureerde, manuele behandel methode. De duimen, handpalmen en vingers worden zonder spierkracht maar met lichaamsgewicht gebruikt om druk (dus geen wrijving of kneden) uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam.
In Japan is de shiatsu massage een regulier onderdeel van de gezondheidszorg, zoals bij ons de fysiotherapie.

Behandeling Shiatsu Ryoho

Deze methode wordt afhankelijk van de klacht in zittende of liggende houding uitgevoerd.
Een behandeling duurt gemiddeld één uur en wordt op een elektrische verstelbare massagetafel gegeven. De kern van de shiatsu therapie is dat het een holistische therapie is. Het holisme gaat ervan uit dat ieder mens een unieke eenheid vormt van lichaam en geest die niet gescheiden kan worden. Er wordt dan ook niet een symptoom behandeld, maar het gehele specifieke klachtenpatroon.

Whiplashpatiënten ervaren shiatsutherapie ook zeer positief. Voorts wordt shiatsu veel toegepast bij afbouw van stress en ter algemene ondersteuning van de gezondheid.

Afspraak maken

Bel mij op 06 12156721 of mail naar info@alantmassage.nl om een afspraak te maken.

Baksteen Media